GEHANDICAPTENZORG

Zorgdrager helpt graag bij het uitzoeken van een goede stoel voor mensen die verstandelijk, lichamelijk of meervoudig gehandicapt zijn in samenwerking met de EVV’er, persoonlijk begeleider of ergotherapeut.

In zorginstellingen waar lichamelijk gehandicapte, verstandelijk gehandicapte of meervoudig gehandicapte mensen wonen, zijn zitproblemen veel voorkomend en regelmatig erg complex. Zorgdrager biedt al meer dan 15 jaar hulp aan zorginstellingen en focust hierbij, net als de zorginstelling, op de mogelijkheden en het welzijn van de cliënt in overleg met de EVV’er, ergotherapeut of persoonlijk begeleider.

Veel voorkomende zitproblemen

In gesprek met de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV’er) komen wij met regelmaat dezelfde zitproblemen tegen: onrust en spasticiteit, scheefzakken, onderuitzakken, maar ook niet goed op kunnen staan. Een paar focuspunten die Zorgdrager vaak tegenkomt in zorginstellingen zijn:
• Stevigheid van de stoel in verband met ruwe omgang met de stoel
• Hygiëne
• Bijzondere maatvoering in verband met lichamelijke beperkingen

Uiteraard wordt, waar van toepassing, het verstandelijk vermogen in relatie tot het zitprobleem uitgebreid besproken. Een al te ingewikkelde bediening van de stoel is immers niet altijd een goed idee. In overleg met de Eerst Verantwoordelijke Verzorgende (EVV’er), en bij voorkeur ook een ergotherapeut, kijkt de zitadviseur van Zorgdrager naar het zitprobleem en geeft op basis hiervan passend advies voor een juiste en aangepaste Health-stoel op maat. Hiermee wil Zorgdrager de cliënt zo veel mogelijk comfort en onafhankelijkheid terug geven.

Meer weten over de opties voor uw cliënt? Bel nu gratis 0800-0152.

0800-0152

BEL ONZE ZITADVISEUR

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs
voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we je helpen? 😊