fbpx
Webshop
Bel voor vrijblijvende informatie

985_x_307_banner_garantie_fitformFitform: de wetenschappelijke basis

In 1980 ontstond onder de naam Fitform een collectie van speciale, comfortabele seniorenfauteuils, die in zithoogte verstelbaar waren. Uit onderzoek van prof. Snijders bleek dat de meeste rugklachten werden veroorzaakt door slecht schoeisel en slecht zitmeubilair. Fitform ontwierp stoelen die hier iets aan deden en deze waren al snel in heel Nederland verkrijgbaar bij meubelspeciaalzaken.

Verder wetenschappelijk onderzoek maakte duidelijk dat verantwoord zitten verdere individualisering en dus maatwerk vereiste. Het resulteerde begin jaren negentig in een grote collectie Fitform-fauteuils voor in de huiskamer. Fauteuils die op maat werden gemaakt. Met daarbij aandacht voor de juiste zithoogte, de juiste zitdiepte, de juiste armleggerhoogte, een goede lendenondersteuning, een goede hoofd- en  nekondersteuning en de juiste zithoek.

Fitform was zo de eerste die aandacht besteedde aan ergonomisch verantwoord zitten. Zo waren er voor het eerst in Nederland fauteuils verkrijgbaar die voldeden aan alle wetenschappelijke inzichten. Zo was voor iedere be’zitter’ een gezonde, verantwoorde zithouding gewaarborgd.

30 jaar later is Fitform in Best nog altijd het merk met de eenduidige bedrijfsmissie: de beste zitoplossingen te bieden voor mensen die dat willen of nodig hebben. Met een hoogwaardige kwaliteit, uitstekende service en met een aantrekkelijke vormgeving.

Logo Doge_104x46

Doge, Brabants design

Mooie schoenen komen uit Italie; goede schoenen komen uit Brabant! Zo is het ook als het over goede stoelen gaat; al meer dan 15 jaar geniet Doge Collection een reputatie in de ontwikkeling van aangepast zitmeubilair en hulpmiddelen.

Bij deze ontwikkeling staat de mens altijd centraal. Er wordt veel aandacht gegeven aan vormgeving en comfort en tevens wordt de zelfstandigheid van de gebruiker gestimuleerd. Daarnaast zijn alle stoelen en fauteuils elektrisch te bedienen en zijn volledig op maat in te stellen om de gebruiker comfortabel en gezond te laten zitten.

Doge Collection levert via een gespecialiseerd dealernetwerk in Nederland en exporteert haar producten over de hele wereld.

Er wordt nauw samengewerkt met zorgverzekeraars, fysiotherapeuten, instellingen, ziekenhuizen, gemeenten en het bedrijfsleven om zo op de hoogte te blijven van de specifieke vraag uit de markt. Doge Collection vertaalt deze vraag in haar eigen typische stijl naar concrete oplossingen.

Alle stoelen moeten voldoen aan veiligheidsnormen, zoals die zijn vastgelegd in Europese richtlijnen. Ook Doge Collection voldoen aan deze Europese veiligheidsnormen (CE-markering).

Toekomst_Logo-300x156

Meubelfabriek de Toekomst is een rasecht familiebedrijf met een rijke geschiedenis. De afdeling productontwikkeling werkt nauw samen met een aantal top-ontwerperswerken. Een fauteuil ontwerpen is nog geen garantie dat deze ook comfortabel zal zitten. Daarom hecht men zo aan een goede samenwerking.  Om zo een product te creëren dat past binnen de filosofie van De Toekomst: comfortabel en ergonomisch met een eigentijdse uitstraling.zorgdrager en fitform gewoon groot