fbpx
Webshop
Bel voor vrijblijvende informatie

MANTELZORGERS

Bezint eer ge begint…

In Nederland zorgen 2,4 miljoen mensen meer dan acht uur per week of langer dan drie maanden voor een ander. Zo’n 750.000 mantelzorgers zorgen meer dan acht uur per week én langer dan drie maanden voor een ander (bron mezzo.nl).

IMG_1417_206x165Slagvaardig, goedbedoeld maar onzorgvuldig aanschaffen van een sta-op stoel of relaxfauteuil kan uitmonden in kleine, of zelfs grotere, persoonlijke drama’s. Honderden, duizenden euro’s weggegooid geld, ergenis en frustratie.  Zorgdrager adviseert mantelzorgers, altijd vrijblijvend, over wet- en regelgeving, gezond zitten, en de vele andere mogelijkheden én valkuilen in de ‘wondere wereld van de sta-op stoel’. De adviseur van Zorgdrager is in staat de vaak onduidelijk gedefinieerde zitvraag van de zorgvrager te vertalen in een expliciete en die vervolgens ook te beantwoorden. Stoelen die uit de vario-collectie van Fitform en de modulair-collectie van Doge zijn ook na levering door ons, aan huis, nog verder op maat afstelbaar.

Een groot aantal aanpassingen aan de fauteuil zijn bij een progressief ziektebeeld op een later tijdstip nog mogelijk (pijntoename, afnemende beweegbaarheid /belastbaarheid, incontinentie, doorzitten etc.)  Met andere woorden: ook na levering van een sta-op stoel kan de mantelzorger bij Zorgdrager terecht voor degelijk advies.

THERAPEUTEN

Meten is weten…

Veel ergo- en fysiotherapeuten gruwelen, net als wij, bij de gedachte aan het zitmeubilair dat vaak, ook aan mensen met serieuze fysieke klachten, wordt verkocht. In onze showroom in Delft treft u het betere zitmeubilair. Hier kunt u met uw client terecht voor een uitvoerige passing, zo u wilt met gebruik van een werkkamer voor de nodige privacy en kantoorfaciliteiten.

therapeute

Zorgdrager biedt therapeuten ook online de mogelijkheid met clienten samen een degelijke stoel te kiezen. Uit de Vario-lijn van Fitform kan een keuze gemaakt worden uit model 550, 560 of 570 of de eenvoudig te bedienen één-motorige Omnio. Ook de Doge modulair kan op deze manier besteld worden. Wij vragen u de gewense zitmaten op te geven (zithoogte, zitdiepte, zitbreedte, ruglengte, armleggerhoogte en lichaamsgewicht), eventuele extra aanpassingen en de gegevens van de zorgvrager.

DE THUISZORG

Het behaagt te behagen…

Thuiszorg-organisaties voeren actief beleid op blootstelling aan te veel fysieke belasting van de medewerkers. Dat betekent in veel gevallen dat een zorgvrager een sta-op stoel moet  aanschaffen op uw advies.
thuiszorg_208x166Zorgdrager helpt u graag aan méér dan tevreden klanten. Wij leveren ten eerste een excellent product, dus technisch is alles al prima in orde; beste product, beste service, beste prijs.. Maar we doen dat bovendien, zo u wilt, uit uw naam. De verkorte handleiding voor de fauteuil kan bijvoorbeeld op uw briefpapier gedrukt staan. Maar ook andere zaken voorzien wij desgewenst van uw beeldmerk. Of doet u de zorgvrager het zo comfortabele nekkussen kado? Uw beeldmerk er subtiel op geborduurd natuurlijk!  De professionele thuiszorg-organisatie weet zich met de hulp van Zorgdrager verzekerd van een sparringpartner die zich inzet voor uw belang, dat van uw personeel en dat van de zorgvrager! Win, win, win…

ZORGCENTRA

Weten wat je in huis haalt..
mw 1_204x204Bewoners van zorgcentra zijn zelf verantwoordelijk voor het aanschaffen van zitmeubilair. Maar: Wanneer iemand noodgedwongen veel tijd zittend door zal brengen is het kiezen van een goede stoel geen eenvoudige opgaaf. Maatwerk is dan geboden. Maar al te vaak zien we medische klachten ontstaan die met de juiste fauteuil en vooral ook een eenvoudig zitadvies voorkomen hadden kunnen worden.

De adviseur van Zorgdrager weet een vaak onduidelijke zitvraag te vertalen in een duidelijke en deze ook te beantwoorden. In complexere medische gevallen is een goed ergotherapeutisch advies van belang. Veel ouderen hebben te maken met een veranderende zitvraag. Een stoel die vandaag nog voldoet, kan door veranderende fysiek na verloop van tijd serieuze klachten opleveren. In onze eigen werkplaats kunnen we uw bewoners, ook lang na levering nog van dienst zijn met een aanpassing aan de bestaande fauteuil.  Zorgdrager kan u op vele manieren van dienst zijn:

  • intramuraal en extramuraal (individueel) zitadvies. Uit uw naam natuurlijk.
  • hulp bij aanvraag van een sta-op stoel bij zorgverzekeraar
  • instellingsbrede verbetertrajecten: “Zit U Goed?”
  • indicatie-advies door ergotherapeut
  • workshops gezond zitten
  • training medewerkers
  • project-inrichting