NEK- EN SCHOUDERKLACHTEN

Het grootste zitprobleem wat we eigenlijk allemaal ervaren: nek- en schouderklachten. Een goede stoel zorgt ervoor dat de hoofd en schouders gedragen worden in een comfortabele zit met een recht postuur. De zitadviseurs van Zorgdrager kunnen u hiermee helpen.

Stel u voor dat het hoofd van ieder ruim 6 kilo weegt. Dan is al snel te begrijpen dat de nek en schouders een erg zwaarbelast deel van ons lichaam vormen. Cervicalgie, oftewel nekpijn en nekstijfheid, is wat Zorgdrager betreft het meest voorkomende zitprobleem.

Bijna ieders zithouding wordt bepaald door wat de ogen willen zien, zoals bijvoorbeeld de televisie, een boek of laptop, en hoe we dat met zo weinig mogelijk energieverbruik kunnen doen. Het lichaam geeft signalen door van pijn of vermoeidheid en op basis hiervan veranderen wij onze houding. Leunend tegen de deurpost, ellebogen op tafel met de handen onder de kin of de handen in de zakken. Dit zijn allemaal strategieën van het lichaam om de belasting en het gewicht van de nek en schouders weg te nemen. Ook onderuit gezakt zitten voor de televisie doen we allemaal om het hoofd, nek en schouders te ondersteunen.

Natuurlijk hebben alle therapeuten gelijk die zeggen dat men gewoon rechtop moet zitten. Als dit zo makkelijk of vanzelfsprekend was, zouden we dit ook uit onszelf doen. Daarom biedt Zorgdrager het perfect hulpmiddel hiervoor. Een goede comfortstoel stelt u in staat om vanaf het schouderblad steun te ervaren, terwijl u toch met een zo recht mogelijke rug op de stoel zit.

Vraagt u zich af hoe dit dan werkt of voelt? Bel onze adviseurs dan voor een afspraak en laat u overtuigen!

0800-0152

BEL ONZE ZITADVISEUR

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs
voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we je helpen? 😊