Decubitus

Heeft u decubitus door langdurig zitten of liggen? Met goed zitadvies van Zorgdrager kan decubitus echter voorkomen of beter verholpen worden.

Scroll naar beneden

Decubitus en zitten?

Decubitus is een beschadiging van de huid en/of het onderliggende weefsel veroorzaakt door langdurige druk- en/of schuifkrachten op één plaats. Dit kan leiden tot roodheid van de huid, maar ook tot diepe wonden. In de praktijk komt decubitus vaak voor bij mensen die veel in bed liggen, veel in een stoel zitten of bij mensen met overgewicht. Met goed zitadvies kan decubitus echter voorkomen of beter verholpen worden.

Drukverlagende kussens zijn slechts een symptoombestrijding

Onze ervaring leert dat wanneer u een juiste zithouding aan kunt nemen in een ergonomische stoel, als u veel en vaak moet zitten, decubitus in grote mate kan worden voorkomen. In de praktijk zien veel zorgverleners een oplossing in drukverlagende kussens van bijvoorbeeld traagschuim in verkeerde stoelen. De zitspecialisten van Zorgdrager zien dit echter vooral als symptoombestrijding. De druk wordt inderdaad verlaagd, maar vaak vergroten dit soort kussens juist de schuifkracht door het vergroten van de zithoogte. De juiste houding in de juiste stoel bestrijdt de oorzaak beter en is hiermee een veel effectievere aanpak tegen het ontstaan van decubitus.

Zorgdrager biedt een echte oplossing met een stoel op maat

Decubitus is een zitprobleem dat met zitten te maken heeft en wij in de 20 jaar van Zorgdrager vaak tegenkomen. Bij Zorgdrager helpen wij u graag. De Zorgdrager zitspecialist houdt hier rekening mee. Met onze zorg- of sta-op-stoelen kunnen we zelfs na verloop van tijd de gemaakte aanpassingen evalueren en waar nodig verder aanpassen of verbeteren! 

Persoonlijk maatwerk

Niet één mens is dezelfde als een ander en dus zal het zitadvies per persoon verschillen. Er bestaat niet één ideale stoel bij decubitus. Daarom kijkt Zorgdrager naar uw persoonlijke behoeftes en klachten om zo de juiste stoel voor u op maat te kunnen maken.

Scroll verder naar beneden

Zitadviseur Steef van der Kruit over decubitus en andere klachten

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.