Postuur en zitten: luchtwegproblemen (COPD)

Bij goede gezondheid is uw postuur erg belangrijk wanneer u zit op een stoel. Wanneer de gezondheid echter minder wordt en u last krijgt van bijvoorbeeld uw longen, wordt uw postuur cruciaal.

Scroll naar beneden

Meer lucht dankzij optimale zithouding

Iedereen met luchtwegproblemen weet hoe belangrijk het is om goed recht te zitten. Bij ingezakt zitten, is extra (onnodige) benauwdheid vaak het gevolg als u last heeft van COPD. Wanneer het aantal uren dat u zittend doorbrengt alleen maar toeneemt, zal het bij de verkeerde stoel vermoeiend zijn om het gewenste postuur te behouden. U zakt steeds meer in waardoor uw longen niet meer maximaal kunnen functioneren: uw benauwdheid wordt hierdoor steeds erger. Ten aanzien van zitten vinden wij het belangrijk u goed te informeren over de mogelijkheden die de juiste stoel u kan bieden bij het verminderen van de longklachten. 

Op comfortabele wijze rechtop blijven zitten

Goede steun in de lage rug op een stoel met de juiste zitdiepte en goed op maat geleverde armleggers helpen u al om veel beter rechtop te blijven zitten. De juiste stoel op maat stelt u in staat, op comfortabele wijze, rechtop te blijven zitten en daarmee de klachten van onder andere COPD te verminderen. Of u nu actief wil zitten met de voeten aan de grond of lekker comfortabel achterover. De zitadviseur van Zorgdrager neemt graag de kansen én bedreigingen en alle zitoplossingen met u door. 

Levensloopbestendige oplossing

De stoelen uit onze zorgcollectie stellen ons in staat ook na verloop van tijd nog benodigde aanpassingen uit te voeren. Zo kan de stoel altijd weer aan uw, veranderde, wensen en behoeftes voldoen.

Persoonlijk maatwerk

Omdat ieder mens uniek is, verdient ieder mens ook zijn eigen, uniek geadviseerde stoel. Bel ons nu voor een eerste telefonisch advies of neem contact op via onze contactpagina. Daarom kijkt Zorgdrager naar uw persoonlijke behoeftes en klachten om zo de juiste stoel voor u op maat te kunnen maken.

Scroll verder naar beneden voor de video

Zitadviseur Steef van der Kruit over zitten en COPD

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.