Miskende zitproblemen

Sommige zitproblemen komen veel minder vaak voor dan andere zitproblemen. Ook daar hebben de zitadviseurs van Zorgdrager oog voor. 

Scroll naar beneden

Miskende zitproblemen: wij nemen ze serieus

Spasme, tremoren, obesitas, dwerggroei of depressie: sommige zitproblemen komen veel minder vaak voor dan andere zitproblemen. Dit betekent niet dat Zorgdrager daar geen oog voor heeft. Bij Zorgdrager zien wij veel zitproblemen die vaker voorkomen, maar er zijn ook een aantal problemen waar we nu en dan mee te maken hebben. Deze zitproblemen krijgen minder aandacht in de stoelenbranche. Bij Zorgdrager kunt u terecht met miskende zitproblemen. We nemen ze altijd serieus. Ze kunnen wel degelijk worden verholpen of verminderd met goed zitadvies. 

Spasme en tremoren

Spasmes en tremoren ontstaan door het onwillekeurig samentrekken van spieren door een toename van de spanning in die spieren. Het beperkt het uitvoeren van normale dagelijkse handelingen enorm. In relatie tot zitten op een stoel zien we bij Zorgdrager dat een goede stoel op maat zeker bij kan dragen aan het verminderen van onwillekeurige beweeglijkheid. Ieder lichaam dat zich niet hoeft in te spannen om balans in de romp te behouden, zal ontspannen en zo ook vaak bij onwillekeurig bewegen. Ieder mens is uniek, en de adviseurs van Zorgdrager hebben vaak veel kunnen bijdragen aan afname van klachten met de levering van de juiste stoel.

Obesitas

Obesitas komt nooit alleen: in relatie met het zitten op een stoel zien we veel bijkomende problematiek bij zwaarlijvigheid. Het lastige van obesitas-klachten in relatie tot zitten is dat stoelen voor zwaardere mensen vaak een veel hogere prijs hebben, terwijl de zorgverzekeraar geen stoelen vergoedt voor zware mensen door obesitas om uitsluitend die reden. 

Dwerggroei of achondroplasie

Aan de andere kant van het spectrum vinden we de stoelen voor kleine mensen. Mensen met bijvoorbeeld dwerggroei of achondroplasie hebben een in verhouding klein lijf waardoor de nek en schouders vaak bovenmatig worden belast. Goede relax- en sta op stoelen op maat voor deze doelgroep zijn niet eens verkrijgbaar, maar een goed advies door onze adviseur met onze zorgstoelen kan toch leiden tot een bevredigende oplossing.

Depressie

Als laatste zijn depressiviteit en lusteloosheid ook belangrijk in relatie tot zitten. Veel noodgedwongen veelzitters hebben moeite met de situatie waarin zij verkeren. Terwijl de oorzaak van de immobiliteit in zichzelf al een moeilijk proces is, brengt men op de verkeerde stoel of hangend in de bank ook nog eens oncomfortabel en niet ergonomisch de dag door. De juiste stoel op maat zorgt ervoor dat het lichaam letterlijk meer steun ervaart. Dat dit niet alleen goed is voor het lijf, maar ook voor de emotionele en mentale gesteldheid is zeker. U weet wel: met de schouders naar achter en de kin omhoog. De adviseurs van Zorgdrager kregen na levering van een goede stoel op maat vaak als feedback dat het gewonnen zitcomfort niet alleen fysiek, maar ook mentaal een enorme oppepper was

Levensloopbestendige oplossing

Met onze zorg- of sta-op-stoelen kunnen we na verloop van tijd de gemaakte aanpassingen evalueren en waar nodig aanpassen of verbeteren! Zo gaat uw stoel langer mee, ook als uw behoefte verandert. Onze zorgstoelen zijn levensloopbestendig.

Persoonlijk maatwerk

Niet één mens is dezelfde als een ander en dus zal het zitadvies per persoon verschillen. Er bestaat niet één ideale stoel of zitoplossing voor iedereen of per klacht. Daarom kijkt Zorgdrager naar uw persoonlijke behoeftes en klachten om zo de juiste stoel voor u op maat te kunnen maken, ook bij meer zeldzame of complexe  zitproblemen. Wij gaan de uitdaging altijd aan. 

Scroll verder naar beneden voor de video

Zitadviseur Steef van der Kruit over miskende zitproblemen

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.