Rugklachten en zitten

Veel Nederlanders zijn bekend met rugklachten bij het zitten. Gemiddeld zitten Nederlanders 9 uur (!) per dag. Wist u dat 80% van de bevolking wel eens last van rugpijn heeft? Het is dus erg belangrijk dat een juiste houding wordt gevonden tijdens het zitten en zittend werken om rugklachten te voorkomen. Zorgdrager helpt u graag met het verminderen of voorkomen van rugklachten met de juiste stoel.

Scroll naar beneden

Een goede zorgstoel kan eraan bijdragen dat uw rugklachten afnemen

De oorzaken van rugpijn zijn zeer divers. Een aantal oorzaken kunnen liggen in de lichaamsbouw of lichamelijke conditie, maar een ander belangrijk deel ligt in een verkeerde lichaamshouding. Hieronder verstaan we een verkeerde slaaphouding, maar ook een verkeerde zithouding. Een voorbeeld hiervan is onderuitgezakt zitten: hierbij neemt de belasting van de rug toe en veroorzaakt of verergert hiermee de rugpijn. Voor meer informatie over rugklachten en gevolgen hiervan, verwijzen wij u graag naar de patiëntenvereniging voor rugpatiënten NVVR De Wervelkolom. Voor een echt goede stoel en het beste zitadvies bent u bij Zorgdrager aan het juiste adres.

Hoe voorkomt u rugpijn?

Een standaard stoel geeft vaak maar een korte periode steun. Al snel zult u merken dat u weer onderuit gaat zakken in uw stoel. Dit veroorzaakt op zijn beurt weer rugpijn. Zitten op een goede en op maat gemaakte comfortabele stoel, met de juiste arm- en beenondersteuning, kan ervoor zorgen dat rugpijn tijdelijk minder is en niet verergert.

Goede rugondersteuning dankzij stoel met kantelmechaniek

Zorgdrager levert stoelen met een kantelmechaniek. Dit zorgt ervoor dat je achterover gekanteld kunt zitten. Met een rechte rug én een goede rugondersteuning. Hierbij wordt de rug optimaal gedragen en de rugpijn die wordt veroorzaakt door het onderuitzakken, vermindert. Met andere woorden: alleen maar voordelen. U kunt kiezen uit onze sta-op-fauteuils en zorgstoelen met een kantelsysteem.

Bewegend zitten de oplossing tegen rugklachten

Bij rugklachten verdient het de voorkeur om te kiezen voor bewegend zitten. Dit kan met een Rotary Continuous Passive Motion systeem (RCPM) of met een Fitmotionsysteem. Tijdens het zitadvies bespreekt onze zitspecialist met u wat de beste oplossing voor u is. 

Bij Zorgdrager kunt u kiezen voor Fitform stoelen met een RCPM-systeem. Dit Rotary Continuous Passive Motion systeem staat voor een roterende, voortdurende, passieve beweging en zorgt ervoor dat de zitting van een RCPM-stoel drie tot vijf keer per minuut kleine draaibewegingen maakt terwijl de rugleuning stil staat. 

Een andere optie is het FitMotion-systeem. Een Fitform-stoel met FitMotion geeft een seintje als het tijd wordt om te gaan bewegen. U kunt ook genieten van de schommelstand: door een rustig voor- en achterwaarts uitgevoerde beweging wordt de druk op het lichaam continue afgewisseld. 

En over schommelen gesproken: dat kan met de ZEN-stoel op maat gemaakt.

Beide zitsystemen kunnen zorgen voor afname van uw rugklachten. 

Levensloopbestendige stoel

Wanneer de mobiliteit afneemt, is het advies vaak om vooral te blijven bewegen. De realiteit is meestal echter dat het aantal uren dat u zittend doorbrengt toch toe zal nemen. De Zorgdrager zitspecialist houdt hier rekening mee. Met onze zorg- of sta-op-stoelen kunnen we zelfs na verloop van tijd de gemaakte aanpassingen evalueren en waar nodig verder aanpassen of verbeteren! 

Persoonlijk maatwerk

Niet één mens is dezelfde als een ander en dus zal het zitadvies per persoon verschillen. Er bestaat niet één ideale stoel bij rugklachten. Daarom kijkt Zorgdrager naar uw persoonlijke behoeftes, de aard en de ernst van uw rugklachten om zo de juiste stoel voor u op maat te kunnen maken. Voor meer informatie over deze systemen en onze stoelen, kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan makkelijk met een vrijblijvende e-mail, telefoontje of via een appje.

Scroll verder naar beneden voor de video

Zitadviseur Steef van der Kruit over goed zitten met rugklachten

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.