Scoliose, kyfose en lordose

Niet één rug is dezelfde: veel mensen hebben een holle rug, een bolle rug of een verdraaide rug. Problemen met de rug kunnen vervelende klachten opleveren. Drie ervan hebben te maken met vergroeiing of vervorming van de wervelkolom: scoliose, kyfose en lordose. Bij Zorgdrager vinden we het leuk om mee te kijken naar een goede stoel die écht steun biedt voor u.

Scrol naar beneden voor de video en meer informatie

Iedere rugklacht een eigen zitoplossing

In de stoelenbranche komen we veel verschillende medische condities tegen die pijn in de rug veroorzaken. De ruggenwervelkolom is een essentieel onderdeel in het lichaam dat het hoofd ondersteunt en flexibiliteit biedt om alle kanten op te bewegen. Hieronder vindt u meer informatie over drie rugproblemen hebben te maken met een vergroeiing of vervorming van de ruggenwervelkolom: scoliose, kyfose en lordose.

Juiste rugleuning voor verstoorde zitbalans en tegen rugpijn

Bij scoliose is er sprake van een zijwaartse verkromming midden in de rug. Dit ziet eruit als de letter S of C als u recht op de rug kijkt. Bij een versterkte kyfose hebben cliënten te maken met een voorwaartse verkromming bovenaan de rug, oftewel een bolling van de rug en een houding met voorover gebogen schouders en nek of zelfs een bochel. Bij een versterkte lordose kijken we naar de andere kant van het spectrum: iemand met een veel te holle rug.

Deze vervormingen van de rug kunnen flinke zitproblemen creëren. Zo kan de zitbalans verstoord raken en of kan er pijn zijn door afknelling. Met de zorgstoelen van Zorgdrager zijn wij goed in staat om bij iedere rug de juiste rugleuning te adviseren. Individueel voor u op maat gemaakt of soms gewoon voorzien van zachter schuim.

Hoe dan ook is het eerste goede advies om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk zitadvies op maat via: 0800-0152.

Bekijk de video van onze zitspecialist

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.