Zenuw- en Spieraandoeningen

Zenuw- en spierziekten zijn vaak chronisch en niet te genezen. Een goede zorgstoel of sta op stoel van Zorgdrager kan patiënten helpen om de pijn te bestrijden en mobiliteit te behouden.

Scroll naar beneden

Klachten bestrijden bij zenuw- en spierziekten

Bij zenuw- en spierziekten denken we vaak aan ALS en MS, maar in totaal zijn er meer dan 600 verschillende spierziekten bekend. De lijst houdt dus niet op bij ALS, MS, (poly)neuropathie, FSHD, IBM, PSMA. Duchenne, Pompe, en SMA. De klachten en symptomen verschillen enorm en komen voor bij jongere en oudere mensen, maar meestal ervaart men toch ingrijpende, langzaam of sneller, afnemende mobiliteit.

Veel zenuw- en spierziekten brengen pijn en uitval van functies met zich mee. De meeste ziekten zijn echter chronisch waarbij dus geen genezing mogelijk is. Daarom zijn behandelingen er vooral op gericht om de klachten te bestrijden. Over het algemeen zal men daarom ook steeds meer een beroep doen op een goede stoel. Dit om goed op te zitten, maar ook om zo lang mogelijk tot stand te kunnen (blijven) komen en de pijn te bestrijden. Wanneer de balans van de romp bijvoorbeeld verstoord raakt, heeft een cliënt veel baat bij een stoel die zijwaarts, individueel aangepast, ondersteunt.

Levensloopbestendige oplossing

De Zorgdrager zitspecialist houdt rekening met afnemende spierfuncties en zenuwpijn. Met onze zorg- of sta-op-stoelen kunnen we na verloop van tijd de gemaakte aanpassingen evalueren en waar nodig verder aanpassen.

De Zorgdrager zitadviseur over zitten en spier- en zenuwaandoeningen

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.