RUGKLACHTEN EN ZITTEN

Tegenwoordig zitten we meer dan ooit: gemiddeld 9 uur per dag! Dit doet veel met ons lichaam en kan vaak leiden tot rugklachten. Bij Zorgdrager helpen we u graag met het verminderen of voorkomen van rugklachten met de juiste stoel.

Veel Nederlanders zijn bekend met rugklachten bij het zitten. Gemiddeld zitten Nederlanders 9 uur (!) per dag en 80% van de bevolking heeft wel eens last van rugpijn. Het is dus erg belangrijk dat een juiste houding wordt gevonden tijdens het zitten en zittend werken om rugklachten te voorkomen.

Oorzaken van rugpijn

De oorzaken van rugpijn zijn zeer divers. Een aantal oorzaken kunnen liggen in de lichaamsbouw of lichamelijke conditie, maar een ander belangrijk deel ligt in een verkeerde lichaamshouding. Hieronder verstaan we een verkeerde slaaphouding, maar ook een verkeerde zithouding. Een voorbeeld hiervan is onderuitgezakt zitten: hierbij neemt de belasting van de rug toe en veroorzaakt of verergert hiermee de rugpijn.

Hoe voorkom je rugpijn?

Een standaard stoel geeft vaak maar een korte periode steun. Al snel zal u merken dat u weer onderuit gaat zakken in uw stoel. Dit veroorzaakt op zijn beurt weer rugpijn. Zitten op een goede en op maat gemaakte Health stoel met goede arm- en been ondersteuning kan ervoor zorgen dat rugpijn tijdelijk minder is en niet verergert.

Wat is dan een goede stoel?

Zorgdrager levert stoelen met een kantelmechaniek. Dit zorgt ervoor dat je achterover gekanteld kunt zitten. Met een rechte rug én een goede rug ondersteuning. Hierbij wordt de rug optimaal gedragen en de rugpijn die wordt veroorzaakt door het onderuitzakken, verminderd. Met andere woorden: alleen maar voordelen. Bekijk hier onze Health stoelen met een kantelsysteem.

Bewegend zitten met RCPM

Zorgdrager kan in Fitform stoelen een RCPM-systeem leveren. Dit Rotary Continuous Passive Motion systeem staat voor een roterende, voortdurende, passieve beweging en zorgt ervoor dat de zitting van een RCPM-stoel drie tot vijf keer per minuut kleine draaibewegingen maakt terwijl de rugleuning stil staat. Dit systeem kan ervoor zorgen dat rugklachten afnemen.

Bewegend zitten met FitMotion

Zorgdrager kan in Fitform stoelen ook het FitMotion-systeem leveren. Een Fitform-stoel met FitMotion geeft een seintje als het tijd wordt om te gaan bewegen. U kunt ook genieten van de schommelstand: door een rustig voor- en achterwaarts uitgevoerde beweging wordt de druk op het lichaam continue afgewisseld. Ook dit systeem kan zorgen voor afname van rugklachten. Voor meer informatie over dit systeem en onze stoelen, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Voor meer informatie over rugklachten en gevolgen hiervan, verwijzen wij u graag naar de patiëntenvereniging voor rugpatiënten in Nederland: NVVR De Wervelkolom.

0800-0152

BEL ONZE ZITADVISEUR

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs
voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we je helpen? 😊