SCOLIOSE, KYFOSE EN LORDOSE

Niet één rug is dezelfde: zo hebben veel mensen een holle rug, een bolle rug of een verdraaide rug. Bij Zorgdrager vinden we het leuk om mee te kijken naar een goede stoel die écht steun biedt voor u.

In de stoelenbranche komen we veel verschillende medische condities tegen die pijn in de rug veroorzaken. De ruggenwervelkolom is een essentieel onderdeel in het lichaam dat het hoofd ondersteunt en flexibiliteit biedt om alle kanten op te bewegen. Problemen met de ruggengraat kunnen dan ook vervelende klachten opleveren. Drie van die problemen hebben te maken met een vergroeiing of vervorming van de ruggenwervelkolom: scoliose, kyfose en lordose.

Bij scoliose is er sprake van een zijwaartse verkromming midden in de rug. Dit ziet eruit als de letter S of C als je recht op de rug kijkt. Bij een versterkte kyfose hebben cliënten te maken met een voorwaartse verkromming bovenaan de rug, oftewel een bolling van de rug en een houding met voorover gebogen schouders en nek of zelfs een bochel. Bij een versterkte lordose kijken we naar de andere kant van het spectrum: iemand met een veel te holle rug.

Deze vervormingen van de rug kunnen flinke zitproblemen creëren. Zo kan de zitbalans verstoord raken en of kan er pijn zijn door afknelling. Met de Health stoelen van Zorgdrager zijn wij goed in staat om bij iedere rug de juiste rugleuning te adviseren. Individueel voor u op maat gemaakt of soms gewoon voorzien van zachter schuim.

Hoe dan ook is het eerste goede advies om contact met ons op te nemen voor een persoonlijk zitadvies op maat via: 0800-0152.

0800-0152

BEL ONZE ZITADVISEUR

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs
voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we je helpen? 😊