ZORGVERLENERS EN ZITTEN

Zorgverleners zoals ergotherapeuten, fysiotherapeuten en mantelzorgers zijn vaak op zoek naar een goede stoel voor hun cliënt, familielid of kennis. Bij Zorgdrager werken we graag samen om tot een goede zitoplossing te komen.

Zorgverleners hebben allemaal iets gemeen: ze dragen zorg voor iemand. Zorgdrager helpt graag bij het ondersteunen van alle zorgverleners: van het informeren van mantelzorgers die met liefde hun omgeving helpen maar niet precies weten wat goed is tot het sparren met ergotherapeuten en fysiotherapeuten en het adviseren van thuiszorgorganisaties en zorgcentra: Zorgdrager werkt graag samen om tot het juiste zitadvies en juiste aangepaste stoel of sta op stoel te komen.

Ergotherapie en zitten
Ergotherapie focust zich voornamelijk op het dagelijks handelen. Het zorgt ervoor dat mensen (weer) dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren zoals aankleden, schrijven, eten klaarmaken, fietsen, boodschappen doen, opstaan, en je voelt hem al aan: correct zitten. Zorgdrager werkt daarom graag samen met ergotherapeuten. De door de ergotherapeut verzamelde gegevens zijn vaak van groot belang om tot een betrouwbaar zitadvies te komen. Ook kan een ergotherapeut beoordelen of je recht hebt op een Aan Functiebeperking Aangepaste stoel (AFA-stoel) van uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie en zitten
De klassieke fysiotherapeut heeft niet veel op met zitten en heeft het graag over activeren, mobiliseren en revalideren. ‘Rust roest’ of het Engelse ‘use it or lose it’ zijn de bekende teksten. Fysiotherapeuten streven ernaar om hun patiënten optimaal te laten functioneren en te stimuleren dat mensen blijven bewegen. De moderne fysiotherapeut weet echter dat in ‘luiheid’ ook op positieve wijze aan het postuur gewerkt kan worden. Zij weten ook dat er na een lange werkdag ook ontspannen mag worden. Wanneer vanuit medische problematiek de dag door komen al een opgave is, kan de juiste stoel na het juiste zitadvies cliënten helpen optimaal te functioneren.

Wat kan Zorgdrager doen voor zorgverleners en cliënten?
Zorgdrager organiseert op verzoek regelmatig workshops gezond zitten. Dit gebeurt meestal in kleine en gezellige samenstellingen voor professioneel geïnteresseerden of zorgverleners. Andere keren wordt het grootser aangepakt zoals tijdens ons 15-jarig jubileum toen we bijna 100 ergotherapeuten en studenten uitgebreid mochten vertellen over zitten en positioneren. Onze ruime showroom werd voor de gelegenheid omgetoverd tot een congreszaal en het werd een dag om nooit te vergeten!

Ook patiëntenverenigingen zoals lokale Parkinson Cafés, Reumaverenigingen en de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten De Wervelkolom deden eerder met enthousiasme mee aan workshops. Lokale afdelingen van ouderenbonden zoals de KBO en PCOB verzekerden zich met onze komst ook van een leerzame informatiebijeenkomst. Ook verzorgenden en verpleegkundigen in de thuiszorg nemen regelmatig deel aan onze gezellige workshops.

Voor meer informatie over onze workshops en de invulling van onze evenementen, kunt u contact met ons opnemen.

0800-0152

BEL ONZE ZITADVISEUR

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs
voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken.

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo!
Kunnen we je helpen? 😊