Waar moet ik op letten
als ik een sta op stoel wil kopen?

Kost het opstaan uit uw stoel veel moeite? In een sta-op-stoel zit u erg comfortabel en het maakt het opstaan makkelijker. Wilt u een sta-op-stoel kopen? Let op: Er worden veel verschillende modellen in vele prijsklassen aangeboden. Waar moet u dan op letten?

Scroll naar beneden voor meer informatie

Is het al nodig om een sta op stoel te kopen?

Als u moeite heeft met opstaan, raken uw armen en schouders vaak overbelast. U blijft langer zitten en beweegt minder, u krijgt pijnlijke schouders, en misschien voelt u zich onzeker bij het opstaan uit de stoel. Misschien heeft u al een extra kussen in uw stoel gelegd om makkelijker te kunnen opstaan. Het is dan echt tijd voor een sta op stoel. Wacht niet langer. Een sta op stoel aanschaffen is net zoiets als het kopen van de eerste leesbril: bijna iedereen stelt het uit. En dat is zonde. Want achteraf denkt u: “had ik maar eerder deze sta op stoel gekocht”.

Veel ouderen kiezen eerst voor een hoge stoel of een kussen in de stoel. Want als u hoger zit, kunt u makkelijker opstaan. Het sta op probleem is opgelost, maar er ontstaat er een zitprobleem. Met een (te) hoge stoel krijgt u meer druk op het zitvlak en de benen. Dit zorgt weer voor afgeknelde bovenbenen. U kunt daardoor slapende, tintelende benen krijgen. Dat kan uiteindelijk spataderen veroorzaken. Als uw voeten door de zithoogte niet goed op de grond steunen, kun u ook gaan schuiven in de stoel. Dit kan vervelende gevolgen hebben.  Een te hoge stoel kan zelfs op termijn  rugklachten veroorzaken. Niet doen dus.

Zorgdrager is het volledig eens met de uitspraak ‘rust roest’. Blijven bewegen en zelfstandig opstaan is goed om uw spieren te blijven gebruiken en te blijven trainen. Maar schaf toch direct een sta op stoel aan. Waarom? Zorgdrager maakt de sta op stoel op uw maat. Dat wil zeggen dat u bijvoorbeeld niet meer te diep wegzakt in uw stoel. Dit u zal helpen om uit de fauteuil op te staan zonder altijd de sta op functie te gebruiken. Ook met een sta op stoel kunt u namelijk uw beenspieren blijven oefenen tijdens het opstaan. En mocht u, na een vermoeiende dag, ondersteuning nodig hebben bij het opstaan, dan kunt u met vol vertrouwen opstaan met een zetje in de rug van uw sta op stoel.

Als u twijfelt of het nodig is om een sta op stoel te kopen, het het antwoord in 95% van de situaties: ja, stel het niet langer uit. En voor het uiterlijk hoeft u het niet te laten.

Hoe schaft u de juiste sta op stoel aan?

Het is verstandig om verschillende sta-op-stoelen te proberen voordat u er één koopt. Dat kan uiteraard bij Zorgdrager. Laat u goed adviseren bij uw keuze. U kunt ook advies vragen aan uw fysiotherapeut of ergotherapeut.

Bij Zorgdrager in Delft nemen onze zitspecialisten ruim de tijd om te luisteren naar uw wensen en behoeftes. Veel van onze klanten uit Zuid Holland nemen hun dochter of zoon, fysiotherapeut of ergotherapeut mee, om te kunnen meedenken en overleggen. Dat kan ook telefonisch, maar ze zijn van harte welkom om in onze showroom of om bij u thuis aanwezig te zijn. Het is waardevol als zij erbij zijn tijdens het kiezen en inmeten van de juiste sta op stoel.

Zorgdrager heeft meer dan 90 sta op stoelen in het assortiment. Van een industriële design relaxfauteuil met sta op functie, landelijke sta op stoelen of een sta op zorgstoel. Deze stoelen kunnen we aan uw smaak en wensen aanpassen: 

  • U heeft de keuze uit meer dan 1000 kleuren.
  • In diverse hoogwaardige stoffen.
  • Met de keuze uit fraaie en praktische onderstellen.
  • Met opties voor verschillende armleuningen: van hout, staal of gestoffeerd.
  • Op uw maat, postuur en houding.
  • Rekening houdend met uw gedrag.

Met deze combinatiemogelijkheden bent u gegarandeerd van een sta op stoel die helemaal voldoet aan uw wensen en behoeftes. 

 

Sta op stoel kopen: hoe werkt een sta-op-stoel?

Een sta op stoel kopen, is meer dan even een stoel uitkiezen in een meubelwinkel. Bij Zorgdrager voorzien wij u adequaat en, als er spoed is,  snel van de perfecte sta op stoel voor u. Maar hoe werkt een sta op stoel precies?

Een sta-op-stoel heeft één tot drie motoren, die de verschillende delen van de stoel laten bewegen. U bedient deze motoren met de knoppen met een eenvoudige handbediening. De belangrijkste motor is voor het opstaan. Wel zo fijn als u een sta op stoel wilt aanschaffen! Deze zorgt ervoor dat de zitting omhoog komt en de stoel iets naar voren kantelt. Het voelt voor u alsof u een zetje krijgt om op te staan. Met een extra motor kunt u de rugleuning naar achteren en naar voren bewegen. Met een derde motor bedient u de voetensteun, die kan omhoog en omlaag. Met de verschillende motoren kunt u de stoel precies in de stand zetten die geschikt is voor de houding die u op dat moment wilt, in een comfortabele zit om een boek te lezen tot heerlijk liggen voor een middagdutje. Hieronder kunt u de werking zien van de motoren in een design sta op stoel van het merk Fitform. 

Welke opties kun u kiezen bij de aanschaf van uw sta op stoel?

Bij een sta-op-stoel zijn allerlei extra’s te koop. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor stoelverwarming, of een accu zodat u geen snoer van de stoel naar het stopcontact nodig heeft, maar ook wielen of een draaischijf kunnen nuttige opties voor u zijn. Of u kunt bijvoorbeeld  als optie een handig tafeltje toevoegen dat u aan de zijkant van uw sta op stoel vastzit. 

Zorgdrager is een begrip in Zuid Holland. Vanwege onze expertise, kwaliteit en service. Onze zitadviseurs kijken en luisteren naar u, en zij adviseren over die extra’s die u ook echt nodig heeft. Als u een stoel bij Zorgdrager koopt, kunt u rekenen op:

Kwaliteit

Een goede zorgstoel van de beste kwaliteit: gemaakt door vakmensen met hoogwaardige materialen.

Deskundigheid

U krijgt eerlijk en duidelijk advies van een ervaren zitadviseur. We zijn officieel Fitformdealer en lid van de NVZS.

Circulair

U heeft de keuze uit nieuwe en zo goed als nieuwe refurbished en tweedehands sta op stoelen.

Top service

Zorgdrager levert al 20 jaar top service en garantie. Onze klanten waarderen ons met een 9,7.

Hier kunt u op rekenen als u voor een sta op stoel van Zorgdrager kiest. Zorgdrager dat zit wel goed!

Een gebruikte stoel kopen

Als u een tweedehands stoel wilt kopen, zijn er heel wat aandachtspunten waar u op moet letten. Is de zitting nog in een goede staat? Of is deze al doorgezakt? Hoe oud is de stoel en hoe lang kan de stoel nog mee gaan. Werkt de afstandbediening nog? En is de stoel wel schoon of te reinigen? 

Bij Zorgdrager kunt u met een gerust hart een tweedehands of refurbished stoel kopen. Ze worden namelijk volledig gereviseerd. Een doorgezakte of versleten zitting wordt door ons vervangen. We vervangen de kabels, afstandbediening en de bekleding als dat nodig is. U koopt dus een zo goed als nieuwe stoel bij Zorgdrager. Met garantie.

Heel wat van onze klanten kiezen dan ook voor de refurbished of tweedehands stoelen van Zorgdrager. Zij zetten zich samen met ons in voor een betere wereld. Met zoveel mogelijk hergebruik en dus maximaal behoud van waarde. Hergebruik van sta op stoelen en zorgstoelen is pas een volwaardig alternatief voor nieuw als het vergelijkbaar is in kwaliteit en met dezelfde service. Met het refurbished en tweedehands aanbod van Zorgdrager bieden wij een verantwoordelijke oplossing voor iedereen die een refurbished of tweedehands stoel zoekt, zonder in te boeten op kwaliteit.

sta opstoel kopen met goed zitadvies

Al 20 jaar deskundig advies

Goed zitadvies is een vak en wij doen dit al 20 jaar! Wij zorgen voor het beste zitadvies met een sta op stoel op maat voor in uw woonkamer. Wij adviseren zelfs zorgprofessionals met de meest uiteenlopende zitvragen. We zijn officieel Fitformdealer en lid van de Nederlandse Vereniging van Zitspecialisten. We geven zelfs garantie op onze refurbished en tweedehandsstoelen. Bij Zorgdrager ontdekt u wat comfortabel zitten en makkelijk opstaan echt betekenen. In vier stappen heeft u, veilig en snel, de beste sta op stoel in huis. 

Zeer tevreden klanten, daar doen we het voor!

Wim, Schipluiden
Wim, SchipluidenSta op stoel? Wij raden Zorgdrager aan.
Lees verder
Wat zijn wij goed geholpen door Zorgdrager m.b.t. een sta op stoel. Zelfs na 17:00 uur werden wij via whatsapp goed geholpen en is er telefonisch contact geweest. De Zorgdrager zitspecialist gaf goed advies. Hierna is er erg snel gehandeld wat in onze situatie gewenst was. Wij raden dit bedrijf zeer zeker aan.
Frank, Maassluis
Frank, MaassluisGedegen kennis van comfortabel zitten
Lees verder
Het trof ons specifiek wat voor kennis er binnen Zorgdrager bestaat over het product “zit comfort”. Wij hebben deze firma dan ook aanbevolen. Een prima no-nonsense service.
Esther, Den Haag
Esther, Den HaagZorgdrager doet zijn naam eer aan.
Lees verder
We zijn fantastisch geholpen door de zitspecialisten van Zorgdrager. Er ging een wereld voor ons open. We zijn uitgebreid voorgelicht, men nam echt de tijd, heel vriendelijk en professioneel geholpen door mensen met hart voor de zaak. En wat een heerlijke stoelen!
Previous
Next

Wilt u ook goed zitadvies?

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.