Zitoplossingen per aandoening

Heeft uw cliënt moeite met langdurig zitten, met opstaan, last van pijn? Voor elk zitprobleem is er een oplossing! Zorgdrager denkt graag met uw cliënt en met u mee.

Zitklachten? Voor bijna elk zitprobleem is er een oplossing

Veel ergotherapeuten, persoonlijk begeleiders, EVV’er of fysiotherapeuten verwijzen hun cliënten door naar Zorgdrager:

– Cliënten met ernstige of chronische klachten.
– Cliënten met ouderdomsproblematiek.
– Cliënten die verstandelijk, lichamelijk of meervoudig gehandicapt zijn.

Een goed advies is dan echt een must. Het is hierbij cruciaal dat uw cliënt ergonomisch en comfortabel zit. Hier kunnen onze zitexperts uitstekend bij helpen. Zorgdrager helpt graag bij het uitzoeken van een goede stoel voor mensen met uiteenlopende aandoeningen met de EVV’er, persoonlijk begeleider, fysiotherapeut of ergotherapeut. Hieronder treft u een overzicht aan van veel voorkomende aandoeningen waarbij wij als zitspecialisten gaag meewerken aan een goede, noodzakelijke zitoplossing

Artrose

Artrose: pijn en problemen met de heupen, knieën of rug door slijtage. De aanbeveling is om dan voldoende te bewegen. Echter kunnen de pijnklachten ook toenemen bij teveel bewegen, of als een cliënt een slechte zit- of werkhouding aanneemt. Clienten met artrose geven vaak aan dat ze pijn en stijfheid in het gewricht ervaren, vooral bij het opstaan. Bij Zorgdrager kunnen wij cliënten helpen met een echt goede sta op  stoel op maat, zodat zij  makkelijker een goede houding aan kunnen nemen en om de pijn verlicht wordt.

Nek- en schouderklachten

Cervicalgie, oftewel nekpijn en nekstijfheid, is wat Zorgdrager betreft het meest voorkomende zitprobleem. Dat is geen wonder als u beseft dat het hoofd van ieder ruim 6 kilo weegt. Dan is al snel te begrijpen dat de nek en schouders een erg zwaarbelast deel van ons lichaam vormen. Een goede stoel van Zorgdrager zorgt ervoor dat het hoofd en schouders gedragen worden in een comfortabele zit met een recht postuur.

Rugklachten

Veel Nederlanders hebben last van rugklachten tijdens het zitten. Maar liefst 40% van de bevolking in Nederland heeft last van chronische rugklachten. Als zorgverlener weet u ook dat een juiste houding belangrijk is tijdens het ontspannen zitten en actief zitten om de pijn te verminderen en de klachten  niet te verergeren.  Zorgdrager werkt graag mee aan het verminderen of voorkomen van rugklachten met de juiste stoel.

Benauwdheid bij luchtwegproblemen en COPD

 Voor cliënten met COPD of andere luchtwegproblemen  heeft een verkeerde zithouding direct gevolgen voor de benauwdheid. In welke situatie de benauwdheid toeneemt of juist afneemt, hangt af van de individuele problematiek. Ten aanzien van zitten vindt Zorgdrager het dan ook belangrijk goed te luisteren en te informeren over de mogelijkheden die de juiste stoel biedt bij het verminderen van de longklachten. 

Hernia

Een uitpuilende tussenwervelschijf oftewel een klassieke rughernia of nekhernia. Soms wordt de pijn van hernia zo ondraaglijk dat cliënten fysiek uitgeschakeld raken en vooral op bed blijven. Langdurig liggen is echter niet bevorderlijk voor herstel. Onze zorgstoelen kunnen het gewicht van uw cliënt op zoveel mogelijk plaatsen ondersteunen. Zorgdrager kan daarbij van dienst zijn met een goede stoel die helpt bij de bestrijding van de pijn. 

Heupklachten

Bij Zorgdrager zien we veel mensen die last hebben van heupklachten. We adviseren mensen met het kiezen van een goede stoel op maat tegen de pijn.

Parkinson

Naast de kenmerkende tremor en voorovergebogen houding, hebben veel cliënten met Parkinson ook problemen met bewegen. Als de Parkinsonpatiënt ook een houdingafwijking heeft, is een goede stoel en goed zitadvies van belang.

Overige klachten

Hierboven staan de meest voorkomende klachten. Als zitspecialisten adviseren we ook personen met zitproblemen die minder dikwijls voorkomen, zoals:
obesitas,
depressiviteit,
dwerggroei,
spasme of tremoren.

Veel zitproblemen krijgen minder aandacht in de stoelenbranche. Bij Zorgdrager kunt u terecht met alle zitproblemen. We nemen ze altijd serieus. Ze  kunnen wel degelijk worden verholpen of verminderd met goed zitadvies. 

Al 20 jaar deskundig advies

Goed zitadvies is een vak en wij doen dit al meer dan 20 jaar! Wij zorgen voor het beste zitadvies met een stoel op maat gericht op minder zitklachten en minder pijn. Bij Zorgdrager ontdekt u wat comfortabel zitten echt betekent. In vier stappen heeft u, veilig en snel, de beste zitoplossing voor uw cliënt.

Zéér tevreden klanten, daar doen wij het voor!

Ingrid, Rotterdam
Ingrid, RotterdamZitten is weer echt uitrusten
Lees verder
Als gevolg van mijn spierziekte werd zitten een 'vermoeiende activiteit'. Door de adviezen en AFA stoel op maat is zitten nu weer een moment van energie besparen en echt uitrusten. Fantastisch!
Peter, Brouwershaven
Peter, BrouwershavenVakmanschap, kwaliteit en service!
Lees verder
Ik heb voortaan een trippelstoel en sta-op-stoel van Zorgdrager. Beide zijn goed aangemeten, op tijd geleverd met goede uitleg over het gebruik aan huis. In afwachting van de levering van de sta-op-stoel kreeg ik een tijdelijk exemplaar in gebruik! Bij Zorgdrager werken specialisten die de klant volledig centraal stellen!!!
Charl, Amsterdam
Charl, AmsterdamIk voelde me al snel begrepen,
Lees verder
Via mijn ergotherapeut ben ik bij Zorgdrager terecht gekomen. Ik mankeer het één en ander en een goede stoel is voor mij heel belangrijk. Dit scheelt mij een hoop pijn, waardoor ik met meer energie de dag beter aan kan. De zitadviseur van Zorgdrager was één en al oor voor mij. Ik voelde me al snel begrepen. Vervolgens een afspraak gemaakt om de mogelijkheden te bespreken, dit ging ook weer met heel veel begrip en expertise. We kwamen er al snel uit wat voor mij een goede stoel zou zijn: een Fitform. Wat ben ik blij zeg, want wat een mooie goede stoel is het geworden! Ik ga hier nog heel lang van genieten. Bent u op zoek naar een goede zorgstoel? Bij Zorgdrager kunt u met een gerust hart uw stoel aanschaffen..
Previous
Next

Meer weten over de opties voor uw cliënt?

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een casus te bespreken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.