Zitoplossingen voor ouderen met een hulpvraag

Circa 92% van alle 75 plussers woont zelfstandig thuis. En ouderdom komt met gebreken. Zorgdrager denkt graag met uw cliënt en met u mee voor de best passende zitoplossing.

Ouderdomsgebreken? Voor elk zitprobleem is er een oplossing

Veel ergotherapeuten, ouderenadviseurs, cliënt­ondersteuners of fysiotherapeuten verwijzen hun oudere cliënten door naar Zorgdrager. Zij hebben soms ernstige of chronische klachten of krijgen moeite met zitten of opstaan door ouderdomsverschijnselen. Vaak is er ook nog eens sprake van meerdere problemen tegelijk.

Een goed advies is dan echt een must. Het is hierbij cruciaal dat uw cliënt ergonomisch en comfortabel zit. Gelukkig staan onze zitexperts voor hen klaar. Zorgdrager helpt graag bij het uitzoeken van een goede stoel voor ouderen met uiteenlopende aandoeningen. U kunt ons bellen en de specifieke situatie en behoefte van uw cliënt bespreken. 

Hieronder treft u een overzicht aan van veelvoorkomende vraagstukken en aandoeningen waarbij we ouderen met een goede zitoplossing hebben geholpen. 

Minder flexibele en sterke spieren en gewrichten

Is uw cliënt minder soepel en sterk in zijn of haar spieren en gewrichten? Dat kan het opstaan en gaan zitten bemoeilijken. En soms vergroot het de kans op vallen. Bij Zorgdrager kunnen wij cliënten adviseren over een goede sta op stoel op maat om weer makkelijk en zelfstandig in en uit de stoel te komen. Zorgdrager heeft nieuwe, refurbished en tweedehands sta op stoelen. Door goed te luisteren en de juiste vragen te stellen, kunnen we ook adviseren over andere aspecten die komen kijken bij zitten op leeftijd.

Meer last van artrose

Artrose: problemen met de heupen, knieën of rug door slijtage? Ouderdom komt met gebreken. Artrose neemt vaak toe met de leeftijd. Onze cliënten met artrose hebben last van pijn en stijfheid in het gewricht, met name bij het opstaan. Bij Zorgdrager kunnen wij cliënten helpen met een passende stoel op maat om de pijn te verlichten en het opstaan makkelijker te maken.

Nek en schouderklachten

Cervicalgie, oftewel nekpijn en nekstijfheid, is wat Zorgdrager betreft het meest voorkomende zitprobleem. Dat is geen wonder als u beseft dat het hoofd van ieder ruim 6 kilo weegt. Dan is al snel te begrijpen dat de nek en schouders een erg zwaarbelast deel van ons lichaam vormen. Een goede stoel van Zorgdrager zorgt ervoor dat het hoofd en schouders gedragen worden in een comfortabele zit met een recht postuur.

Langdurige rugklachten

Bij een groot deel van de ouderen met rugklachten en rugpijn zijn de klachten langdurig. De rugklachten zorgen voor vervelende fysieke beperkingen. Als zorgprofessional weet u als geen ander dat een juiste houding belangrijk is tijdens het zitten en zittend werken om de pijn te verminderen en de klachten niet te verergeren. Zorgdrager helpt graag met het verminderen of voorkomen van rugklachten met de juiste stoel.

Benauwdheid bij luchtwegproblemen en COPD

Benauwdheid betekent verlies aan kwaliteit van leven. In een slechte stoel kunnen cliënten met luchtwegproblemen meer benauwdheid of kortademigheid evaren.  Onze zitspecialisten kijken of uw cliënt baat heeft bij het corrigeren of accommoderen van de huidige zithouding. Wij vinden het belangrijk goed te informeren over de mogelijkheden die de juiste stoel biedt bij het verminderen van de longklachten. En voor iedere persoon is de oplossing (net iets) anders. 

Hernia

De hernia die men op oudere leeftijd krijgt, komt vaak door een vernauwing van het wervelkanaal door de slijtage tussen twee wervels. Soms is de pijn van een hernia zo ondraaglijk dat cliënten fysiek uitgeschakeld raken en vooral op bed blijven. Veel bedrust is niet altijd het juiste antwoord voor herstel van een hernia. Onze zorgstoelen zorgen ervoor dat het gewicht op zoveel mogelijk plaatsen ondersteund wordt. De zitexperts van Zorgdrager kunnen daarbij van dienst zijn met advies over een goede stoel die helpt bij de bestrijding van de pijn. 

Heupklachten

Heupklachten komen op iedere leeftijd voor, ook bij ouderen. Een veelvoorkomende oorzaak van heupklachten bij ouderen is artrose (slijtage). Bij Zorgdrager zien we veel mensen die last hebben van heupklachten. In veel gevallen kunnen wij iets betekenen met een goede stoel op maat tegen de pijn bij slijtage, artrodese, heupdysplasie of ontstekingen of na een heupoperatie.

Scoliose, kyfose en lordose

Scoliose, kyfose en lordose kunnen op latere leeftijd ontstaan. Als mensen last krijgen van een holle rug, een bolle rug of een verdraaide rug, is een goede stoel belangrijk. Bij Zorgdrager vinden we het leuk om mee te kijken naar de juiste zitoplossing: een stoel met een rugleuning die daar ondersteunt waar het nodig is.

Parkinson

De ziekte Parkinson ontstaat meestal pas als iemand ouder is (tussen de 50 en 70 jaar). Naast de kenmerkende tremor en voorovergebogen houding, hebben veel cliënten met Parkinson ook problemen met bewegen. Als de Parkinsonpatiënt ook een houdingsafwijking heeft, is een goede zorgstoel en goed zitadvies van belang.

Al 20 jaar deskundig advies

Goed zitadvies is een vak en wij doen dit al meer dan 20 jaar! Wij zorgen voor het beste zitadvies met een stoel op maat voor onze cliënten. In vier stappen heeft u, veilig en snel, de beste zitoplossing voor uw cliënt.

Zeer tevreden klanten, daar doen we het voor!

Ingrid, Rotterdam
Ingrid, RotterdamZitten is weer echt uitrusten
Lees verder
Als gevolg van mijn spierziekte werd zitten een 'vermoeiende activiteit'. Door de adviezen en AFA stoel op maat is zitten nu weer een moment van energie besparen en echt uitrusten. Fantastisch!
Peter, Brouwershaven
Peter, BrouwershavenVakmanschap, kwaliteit en service!
Lees verder
Ik heb voortaan een trippelstoel en sta-op-stoel van Zorgdrager. Beide zijn goed aangemeten, op tijd geleverd met goede uitleg over het gebruik aan huis. In afwachting van de levering van de sta-op-stoel kreeg ik een tijdelijk exemplaar in gebruik! Bij Zorgdrager werken specialisten die de klant volledig centraal stellen!!!
Charl, Amsterdam
Charl, AmsterdamIk voelde me al snel begrepen
Lees verder
Ik mankeer het een en ander en een goede stoel is voor mij heel belangrijk. Dit scheelt mij een hoop pijn, waardoor ik met meer energie de dag beter aan kan. Dus ik heb een afspraak gemaakt met Zorgdrager om de mogelijkheden te bespreken, dit ging met heel veel begrip en expertise. We kwamen er al snel uit wat voor mij een goede stoel zou zijn: een Fitform. Wat een mooie goeie stoel is het geworden! Ik ga hier nog heel lang van genieten.
Previous
Next

Meer weten over de opties voor uw cliënt?

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een casus voor te leggen. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A
2627 AT DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM
0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13- 18 uur
Maandag en zaterdag gesloten
Buiten reguliere openingstijden is bezoek ook goed mogelijk maar alleen na  afspraak