Veel gestelde vragen

Heeft u nog vragen? Bekijk hieronder of uw vraag tussen de veelgestelde vragen staat. Staat uw vraag er niet tussen? Geen nood: bel of app ons gerust. We staan u graag te woord.

Hoe kan ik snel een een goede zitoplossing voor mijn cliënt krijgen?

Maak een afspraak in de showroom om daar te komen tot de beste zitoplossing voor uw cliënt. Als u vooraf met ons overlegt, kunnen we op voorhand de zitvraag meer concreet maken. Dit draagt eraan bij dat wij uw cliënt in de showroom snel van een goede zitoplossing kunnen voorzien.

Na een informerend telefoongesprek (0800-0152) komt de adviseur aan huis met een stoel om te demonstreren. Uiteraard krijgt de cliënt zo alle ruimte om te ‘voelen wat we bedoelen’ en ook om de stalen uitgebreid te bekijken.

Bij Zorgdrager kennen wij het klappen van de zweep. Soms is haast geboden. Uit onze directe voorraad leveren wij uw cliënt in no-time een stoel aan huis op maat. Wil de cliënt toch een bijzondere stoel bestellen met een langere levertijd; dan kunnen wij ter overbrugging een ‘wachtverzachter’ inzetten. Dat is een tijdelijke stoel ter overbrugging.

Jawel. Graag bespreken we vooraf de casus. Dan kan de zitspecialist van dienst een geschikte stoel meenemen waarmee we een advies aan huis zullen verzorgen. Zeker bij heel kleine en heel grote maatvoering is dat belangrijke informatie vooraf.

Vragen over de sta op en zorgstoelen van Zorgdrager

De Zen Zorgstoel is ontwikkeld voor mensen die vaak onrust ervaren door dementie, Parkinson of een andere neurologische aandoening. De ZEN zorgstoel wordt echter ook veel ingezet bij andere ‘noodgedwongen veelzitters’. Het gunstige effect op oedeem in de benen en pijn problematiek is bovendien groot te noemen. Mede omdat de ZEN stoel op maat gemaakt is, is het dus gewoon een zeer comfortabele zitoplossing voor wie maar wil. 

De cliënt rust beter uit in de ZEN zorgstoel. Het unieke van deze zorgstoel is dat onrustige cliënten eerder tot rust komen. De ZEN zorgstoel werkt heel goed om onbegrepen gedrag door overprikkeling later op de dag te voorkomen, door bewoners op tijd te laten rusten, schommelen en slapen in de stoel. En: de ZEN zorgstoel voorkomt nachtelijk onrust. 

Ja, en dat blijven wij doen. People, planet, profit! Al sinds onze oprichting in 2003 hebben wij circulair hoog in het vaandel staan. Onze refurbished Fitform Vario stoelen zijn niet van nieuw te onderscheiden. Op het door ons gereviseerde frame bouwen wij voor u een stoel op maat met gebruikmaking van fabrieksnieuwe bekleding, zitkussen en bedieningsunit. Onze refurbished zorg- en sta-op-stoelen zijn met veel extra opties ook leverbaar. Ook van de eerder gebruikte materialen verwachten wij alleen de beste kwaliteit en dat garanderen we u dan ook.

Jazeker. Al sinds 2003 maakt Zorgdrager eerder gebruikte stoelen van topkwaliteit weer beschikbaar voor hergebruik. In onze werkplaats zorgen we ervoor dat ook alle tweedehands sta op stoelen onze toets der kritiek doorstaan. We zorgen voor een complete revisie en reiniging. Onze gebruikte sta op stoelen voldoen aan alle kwaliteitseisen én worden geleverd met garantie. Onze tweedehands stoelen staan klaar in onze showroom in Delft om door u getest te worden. Deze stoelen kunnen allemaal vandaag nog van u zijn en bij u thuis bezorgd. 

Dat is een veelgestelde vraag: diverse trauma’s kunnen een acute zitvraag veroorzaken. Kortdurende revalidatie na een operatie maar ook in de palliatieve, terminale zorg mag Zorgdrager veel betekenen voor cliënten. Een Zorgdrager huurstoel kan over het algemeen relatief snel worden ingezet.

Mijn cliënt heeft een goede stoel nodig maar wil geen 'gedoe'. Wat zijn dan de opties?

Uiteraard kan een stoel op maat zonder elektronica een uitkomst zijn. De praktijk wijst uit dat het aantal maatwerk en ergonomische mogelijkheden op vaste, of mechanisch verstelbare stoelen toch beperkter zijn. Vraag u zich vooral af wat het doel van de stoel is. Wil uw cliënt even een uurtje actief zitten? Of dient de stoel ook geschikt te zijn om in te ontspannen? U kunt ons altijd bellen om de situatie van uw cliënt te bespreken. Zo kunnen we samen een ideale oplossing voor uw cliënt vinden.  

Die hoge stoel is vaak niet de slimste aanpak. Wanneer opstaan moeizamer wordt, kiezen veel personen ervoor om hoger te gaan zitten. Ze kiezen bijvoorbeeld voor extra zitkussens in het huidig meubilair. Een andere ‘oplossing’ is de aanschaf van een zo hoog mogelijke seniorenstoel met stevige armleuningen. Uw cliënt zit dan hoger en kan wat makkelijker opstaan. Het sta-op-probleem is vaak wel opgelost, maar een zitprobleem is ‘geboren’! Uw cliënt krijgt dan meer druk op het zitvlak en de benen. Dit kan zorgen voor afgeknelde bovenbenen. Uw cliënt kan daardoor slapende, tintelende benen krijgen. Dat kan zelfs spataderen veroorzaken. Als de voeten door de zithoogte niet goed op de grond steunen, kan uw cliënt bovendien langzaam naar voren schuiven. Het schuiven kan uiteindelijk decubitus veroorzaken: doorzitplekken die lastig te bestrijden zijn. Er ontstaat met een te hoge seniorenstoel ook vaak meer druk op de lage rug. Deze extra druk op de wervels geeft risico op rugklachten.

Sommige oudere cliënten hebben de traditionele overtuiging dat rust roest en ‘use it or lose it’! Zij zijn ervan overtuigd dat een luie stoel uit den boze is. De zitadviseur van Zorgdrager heeft ervaring in het voeren van gesprekken met personen die ondanks aanwezige zitklachten en pijn vasthouden aan hun overtuiging. Wij gaan graag de dialoog aan. Onze zitadviseurs lichten graag toe dat een goede stoel waarin uw cliënt ontspannen kan zitten of even liggen, uiteraard ook in actieve zit kan worden gebruikt. De sta-op-functie hoeft pas gebruikt te worden wanneer het opstaan zonder écht niet meer lukt. De ligfunctie is ervoor als uw cliënt overdag even rust nodig heeft op basis van een goed overwogen medisch of ergonomisch advies. Even energie opdoen om er erna weer tegenaan te kunnen. In een keer de juiste stoel, dat vinden wij belangrijk bij Zorgdrager. Wij nemen dan ook ruim de tijd om te luisteren naar uw cliënt en in dialoog met elkaar te komen tot een goede levensloopbestendige zitoplossing. 

Een veel gehoord misverstand is dat een relax- of sta-op-stoel een grote lompe stoel zou zijn. Er is de laatste jaren steeds meer geïnvesteerd in het design van sta-op-stoelen. Ook een sta-op-stoel kan tegenwoordig elegant uitgevoerd worden. 

Wij kunnen uw cliënt laten ervaren en zien hoe comfortabel en stijlvol onze design relaxstoelen zijn. We nemen hiervoor ruim de tijd. Ze zijn al dan niet uit te voeren met een sta-op-functie. 

Ik heb een vraag over een stoel van de zorgverzekering

De sta-op-stoel zit niet in het verzekeringspakket. De AFA-stoel wel: Een ‘AFA-stoel’ is een Aan Functiebeperking Aangepaste stoel. Dit zijn stoelen die volledig op postuur en een specifiek zitprobleem worden aangepast. Hierbij krijgt uw cliënt dus een stoel volledig op maat. Enkel een sta-op probleem biedt geen mogelijkheid tot een vergoeding. Wanneer uw cliënt een specifiek probleem heeft dat uitsluitend kan worden opgelost met deze AFA-stoel, maakt uw cliënt wél aanspraak op een vergoeding vanuit de zorgverzekering. Let op: de wet- en regelgeving voor verstrekking zit wat ingewikkeld in elkaar. Een ‘gewone’ sta-op-stoel die voor uw cliënt helemaal op maat wordt gemaakt, valt niet binnen de bepalingen. Zodra wij aanpassingen moeten maken die niet ‘standaard verkrijgbaar zijn’, betreft het weer wél een AFA-stoel. 

In beginsel is een AFA-stoel een verstrekking in natura. Alle zorgverzekeraars hebben gecontracteerde leveranciers. Wij hebben niet met alle zorgverzekeraars in Nederland een overeenkomst afgesloten. 

Als uw cliënt echter een restitutie-polis heeft, is het mogelijk om een AFA-stoel bij Zorgdrager aan te schaffen. In die gevallen wordt vaak een deel van de aanschafprijs vergoed. De zorgverzekeraar kan uw cliënt hierover verder informeren.

Helaas niet. Wanneer de cliënt een ernstig pijnprobleem heeft, is dat in beginsel uitgesloten van verstrekking. 

Helaas, de sta-op-stoel wordt al sinds 2009 niet meer vergoed door de zorgverzekering. Ook niet als de cliënt de vijf sterren premium TOP polis heeft. Maar misschien komt uw cliënt in aanmerking voor een AFA-stoel. 

Een AFA-stoel van de zorgverzekering wordt, uitzonderingen daargelaten, in bruikleen verstrekt. Dat betekent dat de stoel weer retour moet naar het depot van de zorgverzekering, wanneer deze niet meer gebruikt wordt of het recht op verstrekking is verlopen.

Bel ons voor een second opinion. Veel cliënten zijn goed in staat zelf een goede stoel aan te schaffen. Ook een AFA-stoel kan door ons, uiteraard gewoon particulier worden geleverd. Heeft de cliënt geen geld om een stoel aan te schaffen, dan zijn er diverse fondsen die een aanvraag financieel kunnen ondersteunen.

Wat zijn de 4 stappen om een zorgstoel voor mijn cliënten te regelen?

Als zorgverlener ziet u dagelijks hoe schadelijk verkeerd zitten is voor noodgedwongen veelzitters. Signaleer dreigende problematiek tijdig; de juiste stoel biedt ook in ontspanning een goede zit.

Neem contact op met Zorgdrager en bel 0800-0152 voor een eerste telefonisch advies. Samen maken we op voorhand de zitvraag meer concreet. Uw Zorgdrager adviseur is op de hoogte van vaak voorkomende zitproblemen en de laatste inzichten en oplossingen.

Blijf betrokken bij het traject op de achtergrond of doe juist actief mee tijdens het zitadvies. Verzeker uw cliënt van de adequate oplossing. Zorgdrager werkt graag nauw samen met betrokken zorgverleners. 

Wij bezorgen uw cliënt de gekozen stoel en geven met veel geduld een goede uitleg. En nog een keer als dat nodig is. Borg zelf als slot op de deur dat uw cliënt tevreden is met de geleverde zitvoorziening en dit project is ook weer klaar.

Heeft Zorgdrager informatie die ik mijn cliënt kan meegeven?

Uiteraard kunt u uw cliënten onze website doorgeven. Op www.zorgdrager.com worden ze zo goed mogelijk geïnformeerd.

Is uw cliënt niet zo handig met computers? Dan kunt u ook zelf stoelen selecteren en op een ‘verlanglijstje’ zetten. Dit lijstje kunt u mailen of appen naar uw cliënt. Zij hoeven dan alleen te klikken op de link en kunnen de stoelen bekijken of laten zien in de showroom van Zorgdrager. Ook is het mogelijk om elke webpagina met informatie over een specifieke stoel uit te printen en bij een volgende gelegenheid mee te geven aan uw cliënt.

Wanneer u ons het adres van de cliënt doorgeeft, zorgen wij ervoor dat deze een compleet voorlichtingspakket op papier ontvangt. We gebruiken de gegevens nooit voor andere doelen dan het eenmalig toesturen van de gevraagde informatie. Ook stellen wij ons altijd discreet op en zullen uw cliënten niet gretig ‘nabellen’. 

Ja, we hebben een voorlichtingspakket voor zorgverleners. Wij begrijpen dat u als zorgverlener ook graag ons voorlichtingspakket in uw tas heeft. Zo kunt u, wanneer het uitkomt, direct iets op papier met de cliënt doornemen. Stuur een mailtje aan info@zorgdrager.com en we sturen u direct het Zorgdrager zorgverlener voorlichtingspakket, inclusief fijne hebbedingetjes, toe!

Praktische vragen

Onze showroom is tijdens openingstijden vrij toegankelijk. We zijn uiteindelijk gewoon een winkel. Maar met een afspraak heeft u de gegarandeerd de tijd van de adviseur want het kán wel eens druk zijn bij ons.

Ja, graag! Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Zorgverleners, mantelzorgers; allemaal welkom. Uiteraard weet u als zorgverlener zelf het best hoe belangrijk het is dat u er bij bent. Geen cliënt is hetzelfde natuurlijk.

Jawel. Graag bespreken we vooraf de casus. Dan kan de zitspecialist van dienst een geschikte stoel meenemen waarmee we een advies aan huis zullen verzorgen. Zeker bij heel kleine en heel grote maatvoering is dat belangrijke informatie vooraf.

In voorkomende gevallen valt dat te organiseren. We gaan er wel van uit dat alle andere, meer voor de hand liggende, opties niet te realiseren zijn.

Jazeker. Wel even opletten bij het passeren van fiets- en voetpad en dan kan men strak voor de deur van de showroom parkeren. Er is een invalideplaats aanwezig. Rolstoel en loophulpmiddelen zijn ook aanwezig.

Jazeker. We beschikken over alle ruimte om goed te kunnen werken. De toiletten zijn uiteraard ook uitgerust voor alle pluimage.

Zorgdrager is open op:
Maandag t/m Vrijdag 09 – 17 uur
Zaterdag 10 – 16 uur

Het adres van Zorgdrager is:

Schieweg 87A
2627 AT DELFT
(Tegenover Makro Delft)

We heten u van harte welkom,

Zeer tevreden klanten, daar doen we het voor!

Riekie, Ede
Riekie, EdeMet name de juiste houding was heel belangrijk.
Lees verder
We zijn op een zeer correcte en prettige manier geholpen en geadviseerd bij het aanschaffen van de juiste relaxstoel voor mijn moeder. Met name de juiste houding was heel belangrijk voor haar. De Zorgdrager zitadviseurs zijn zeker aan te raden bij familie en kennissen.
Frank, Maassluis
Frank, MaassluisGedegen kennis van comfortabel zitten
Lees verder
Het trof ons specifiek wat voor kennis er binnen Zorgdrager bestaat over het product “zit comfort”. Wij hebben deze firma dan ook aanbevolen. Een prima no-nonsense service.
Esther, Den Haag
Esther, Den HaagZorgdrager doet zijn naam eer aan.
Lees verder
We zijn fantastisch geholpen door de zitspecialisten van Zorgdrager. Er ging een wereld voor ons open. We zijn uitgebreid voorgelicht, men nam echt de tijd, heel vriendelijk en professioneel geholpen door mensen met hart voor de zaak. En wat een heerlijke stoelen!
Previous
Next

Heeft u een andere vraag?

Bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een casus voor te leggen. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.