fbpx
Webshop
Bel voor vrijblijvende informatie

Zitten soms oorzaak van rugklachten

De oorzaak van rugklachten is zeer divers. Een aantal oorzaken vindt men terug in de lichaamsbouw, de lichamelijke conditie, de leeftijd, maar ook door een foutief aangeleerde leefstijl. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld een verkeerde slaaphouding maar zeker ook een verkeerde zithouding kan leiden tot rugklachten.

Het (verkeerd) zitten speelt een duidelijke rol in het ontstaan en behouden van rugklachten. Bij het onderuit gezakt zitten neemt de belasting van de rug significant toe. Hierdoor verhoogt de kans op het ontstaan en zelfs verergeren van rugklachten.

Zitten met een rechte rug, op een op maat gemaakte stoel met goede arm- en been ondersteuning, kan ervoor zorgen dat rugklachten tijdelijk minder zijn of niet verder verergeren. Een standaard stoel met een vlakke zitting geeft een korte periode voldoende steun. Al snel zakt men door de zwaartekracht onderuit, met als gevolg een verhoogde druk op de rug en het zitvlak. Deze zithouding ziet men veel in de huidige moderne meubels, met een te diepe zitdiepte.

Stoelen met een kantelmechaniek

Zorgdrager levert stoelen van de beste merken met een uniek kantelmechaniek. Dat zorgt ervoor dat u met een rechte rug gekanteld achterover met een goede rugondersteuning kunt zitten. De rug wordt hierdoor optimaal gedragen doordat het gewicht van het bovenlichaam door de zwaartekracht in de rugleuning van de stoel wordt gedrukt. Daarnaast worden de schuifkrachten, die het onderuitzakken veroorzaken, sterk verminderd.

Stoelen die bewegen: RCPM

Zorgdrager kan tevens in de Fitform fauteuils het RCPM-systeem leveren. Dit Rotary Continuous Passive Motion systeem zorgt ervoor dat de stofwisseling in de tussenwervelschijven wordt gestimuleerd, waardoor rugklachten kunnen afnemen. De zitting van de stoel maakt drie tot vijf keer per minuut kleine draaibewegingen. Diverse leden van de NVVR De wervelkolom en hebben zeer positieve ervaringen met het RCPM systeem.

Voor meer informatie over rugklachten en de gevolgen daarvan, verwijzen wij u graag naar NVVR De Wervelkolom. Dit is de patiëntenvereniging voor rugpatiënten in Nederland. Meer informatie over NVVR De Wervelkolom kunt u vinden opwww.nvvr.nl