Als zitten en opstaan lastiger wordt

Krijgt u moeite met opstaan of zitten? Heeft u pijn of lichte tot ernstige gezondheidsklachten? Bij Zorgdrager vindt u de beste zitoplossing voor uw situatie.

Scroll naar beneden voor meer informatie

Met de jaren komen ook de klachten

Zitten en opstaan kan dan moeilijker worden. Voor de Zorgdrager zitadviseur is uw gezondheid het belangrijkst. Veel van onze cliënten worden dagelijks geconfronteerd met lichte tot ernstige gezondheidsklachten. Dat kan variëren van stijfheid en moeite met opstaan tot meer ernstige of chronische klachten. Wanneer u noodgedwongen veel meer uren zittend doorbrengt dan u zou willen, is een goed individueel advies echt een must geworden. Het is dan cruciaal dat u ergonomisch en comfortabel zit. Hier kunnen wij u bij helpen.

Bij welke klachten kan Zorgdrager verlichting of zelfs een oplossing bieden?

1 Moeizaam opstaan

Vooral ouderen ervaren toenemend moeite met opstaan en gaan zitten. De belangrijkste oorzaak is afnemende spierkracht maar ook klachten van knie- of heupgewrichten. Als u moeite heeft met opstaan, raken uw armen en schouders vaak overbelast. U blijft ongemerkt langer zitten, misschien krijgt u pijnlijke schouders of bent u onzeker bij het opstaan. Een hoge stoel is dan vaak niet de slimste aanpak. Wanneer opstaan moeizamer wordt, kiezen veel personen er soms voor om hoger te gaan zitten. Ze kiezen bijvoorbeeld voor extra zitkussens in het huidig meubilair. Ze kunnen dan makkelijker opstaan. Het sta-op-probleem is dus vaak wel opgelost, maar een zitprobleem is ‘geboren’! Met een (te) hoge stoel krijgt u meer druk op het zitvlak en de benen. Dit kan zorgen voor afgeknelde bovenbenen. U kun daardoor slapende, tintelende benen krijgen. De zitadviseurs van Zorgdrager staan u graag te woord voor een oplossing die het beste bij uw situatie past. U kunt ons bellen op 0800-0512 voor een vrijblijvend adviesgesprek. Of neem alvast een kijkje bij onze mooie sta op stoelen:

2 Onderuitzakken

Onderuitzakken is een zitprobleem dat voornamelijk wordt veroorzaakt door zwaartekracht. Dit ligt niet aan u. Onderuitzakken gebeurt voornamelijk wanneer de armleuningen van uw stoel te laag zijn of wanneer uw stoel te diep is. Het kan ook zijn dat uw stoel te hoog is en u niet bij de grond kunt met de voeten. Dit leidt vaak tot lage rugklachten of irritatie van de huid. 

3 Voorovergebogen zitten met bolle rug

Zit u regelmatig voorovergebogen met de armen op schoot? Mensen gaan vaak zo zitten wanneer een stoel geen armleuningen heeft of wanneer deze te laag zijn. U krijgt dan een bolle rug. Een oorzaak en een gevolg hiervan kan een kyfose zijn (een bolle rug). Kyfose kan weer overbelasting van de nek en schouders en een moeizamere ademhaling veroorzaken. Het is dus erg belangrijk om kyfose, en voorovergebogen zitten, te voorkomen. Een goed afgemeten stoel met armleuningen op de juiste hoogte of een stoel met een kantelmechaniek is hiervoor een oplossing.

4 Scheef zitten

Scheef zitten op een stoel komt veel voor. Als u vaak en langdurig scheef zit, leidt dit tot vervelende complicaties. Een veelvoorkomende oorzaak van scheef zitten is een te brede stoel met de armleuningen te ver naar buiten. Maar scheef zitten hangt ook vaak samen met een balansprobleem. Beide zijn echter goed op te lossen met een goede stoel op maat.

5 Zitten met pijn

Mensen met pijn hebben vaak de neiging om een houding aan te nemen die de minste pijn oplevert. In deze houding ontstaan weer andere klachten. Een goede stoel op maat ontlast en ondersteunt daar waar nodig zonder dat u een verkeerde houding hoeft aan te nemen.

6 Nek- en schouderklachten

Heeft u last van nek en schouderklachten? Cervicalgie, oftewel nekpijn en nekstijfheid, is wat Zorgdrager betreft het meest voorkomende zitprobleem. Dat is geen wonder als u beseft dat het hoofd van ieder ruim 6 kilo weegt. Dan is al snel te begrijpen dat de nek en schouders een erg zwaarbelast deel van ons lichaam vormen. Een goede stoel van Zorgdrager zorgt ervoor dat uw hoofd en schouders gedragen worden in een comfortabele zit met een recht postuur.

7 Artrose

Heeft u problemen met uw heupen, uw knieën of uw rug door slijtage oftewel artrose? Problemen met heupen en knieën: ouderdom komt met gebreken. Een van de klachten die de zitspecialisten van Zorgdrager vaak horen zijn pijn en stijfheid in het gewricht, vooral bij het opstaan. Bij Zorgdrager kunnen wij u helpen met de perfecte stoel op maat om de pijn te verlichten.

8 Rugklachten

Veel Nederlanders hebben last van rugklachten tijdens het zitten. Wist u dat 80% van de bevolking  wel eens last van rugpijn heeft? Het is dus erg belangrijk dat een juiste houding wordt gevonden tijdens het zitten. Ontspannen in een fauteuil of juist werkend op een actieve stoel. Zorgdrager helpt u graag met het verminderen of voorkomen van rugklachten met een passende stoel.

9 Benauwdheid bij luchtwegproblemen en COPD

In een verkeerde stoel kan uw benauwdheid verergeren. Zorgdrager kijkt of u baat heeft bij het corrigeren of accommoderen van uw huidige zithouding. Ten aanzien van zitten vinden wij het belangrijk u goed te informeren over de mogelijkheden die de juiste stoel u kan bieden bij het verminderen van de longklachten of luchtwegproblematiek. 

10 Hernia

Een uitpuilende tussenwervelschijf oftewel een klassieke rughernia of nekhernia. Soms wordt de pijn van hernia zo ondraaglijk dat cliënten fysiek uitgeschakeld raken en vooral op bed blijven. Veel bedrust is echter niet altijd bevorderlijk voor herstel. U dient dan zeker een goede stoel te overwegen. Zorgdrager is u graag van dienst met de juiste stoel. 

11 Heupklachten

Heeft u problemen met uw heupen? Pijn? Bij Zorgdrager zien we veel mensen die last hebben van heupklachten. Zoals slijtage, artrodese, heupdysplasie of ontstekingen? In veel gevallen kunnen wij iets betekenen tegen de pijn met een goede stoel op maat.

12 Scoliose, kyfose en lordose

Niet één rug is dezelfde: zo hebben veel mensen een holle rug, een bolle rug of een verdraaide rug. Bij Zorgdrager vinden we het leuk om mee te kijken naar een goede stoel met een rugleuning die écht steun biedt voor u.

13 Zenuw- en spierziekten

Zenuw- en spierziekten zijn vaak chronisch en niet te genezen. Bij zenuw- en spierziekten denken we vaak aan ALS en MS, maar in totaal zijn er meer dan 600 verschillende spierziekten bekend. Een goede stoel van Zorgdrager kan patiënten helpen om pijn en ongemak te bestrijden en mobiliteit te behouden.

13 Overige aandoeningen

Hierboven staan veelvoorkomende aandoeningen. Als zitspecialisten adviseren we ook personen met zitproblemen die minder vaak voorkomen, zoals:

Parkinson,
decubitus,
ischias,
obesitas,
depressiviteit,
dwerggroei of achondroplasie,
spasme of tremoren.

Veel zitproblemen krijgen minder aandacht in de stoelenbranche. Bij Zorgdrager kunt u terecht met alle zitproblemen. We nemen deze altijd serieus. Ze kunnen wel degelijk worden verholpen of verminderd met een op maat gemaakte zorgstoel, zoals de Fitform Vario, en goed zitadvies. 

Al 20 jaar deskundig advies

Goed zitadvies is een vak en wij doen dit al 20 jaar! Wij zorgen voor het beste zitadvies met een stoel op maat voor in uw woonkamer, eetkamer of werkkamer. Wij adviseren zelfs zorgprofessionals met de meest uiteenlopende zitvragen. We zijn officieel Fitformdealer en lid van de Nederlandse Vereniging van Zitspecialisten. We geven zelfs garantie op onze refurbished en tweedehandsstoelen. Bij Zorgdrager ontdekt u wat comfortabel zitten echt betekent. In vier stappen heeft u, veilig en snel, de beste zitoplossing in huis. Bel nu gratis 0800-0152 voor direct advies. 

Zeer tevreden klanten, daar doen we het voor!

Riekie, Ede
Riekie, EdeMet name de juiste houding was heel belangrijk.
Lees verder
We zijn op een zeer correcte en prettige manier geholpen en geadviseerd bij het aanschaffen van de juiste relaxstoel voor mijn moeder. Met name de juiste houding was heel belangrijk voor haar. De Zorgdrager zitadviseurs zijn zeker aan te raden bij familie en kennissen.
Frank, Maassluis
Frank, MaassluisGedegen kennis van comfortabel zitten
Lees verder
Het trof ons specifiek wat voor kennis er binnen Zorgdrager bestaat over het product “zit comfort”. Wij hebben deze firma dan ook aanbevolen. Een prima no-nonsense service.
Esther, Den Haag
Esther, Den HaagZorgdrager doet zijn naam eer aan.
Lees verder
We zijn fantastisch geholpen door de zitspecialisten van Zorgdrager. Er ging een wereld voor ons open. We zijn uitgebreid voorgelicht, men nam echt de tijd, heel vriendelijk en professioneel geholpen door mensen met hart voor de zaak. En wat een heerlijke stoelen!
Previous
Next

Wilt u ook goed zitadvies?

Stuur een Whatsapp bericht en chat direct met een zitspecialist.

Of bel nu gratis en vrijblijvend één van onze zitadviseurs voor persoonlijk advies of om een afspraak te maken. 

ZORGDRAGER.COM

SCHIEWEG 87A  2627 AT  DELFT
(Tegenover Makro Delft)

INFO@ZORGDRAGER.COM   0800-0152

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM
Dinsdag t/m Vrijdag 13 – 17 uur
Maandag en zaterdag:  bezoek uitsluitend mogelijk na afspraak.